Xbrl tagging software

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

Het delen van financiële informatie is makkelijke geworden dankzij xbrl tagging software. Dankzij deze open standaard kunnen bedrijven financiële gegevens via het internet delen met andere bedrijven en het overheid.

In de laatste jaren maken dan ook steeds meer bedrijven gebruikt van xbrl tagging software. Dit bespaart de bedrijven veel geld en tijd. Voorheen was het tijdrovend omdat elke bedrijf een andere software gebruikte voor het opstellen en delen van financieel informatie. Als een bedrijf een jaarverslag verstuurde aan banken, aandeelhouders of het overheid was het een moeilijk proces. Het overheid heeft zijn eigen regels en de banken ook. Voor de aandeelhouders was het lezen van de informatie ook moeilijk totdat ze hetzelfde software hadden gedownload.

Nu is het allemaal makkelijker want het overheid en banken accepteren xbrl. Eind van deze jaar moeten bedrijven zelfs verplicht xbrl gebruiken voor het versturen van financiële rapporten aan de Nederlandse banken. Sinds 2007 is het ook mogelijk om via het internet financiële gegevens met overheid instanties te delen.

Xbrl tagging software zal in de toekomst dan ook steeds een grote deel gaan spelen bij het delen van gegevens. Dit zal niet alleen in Nederland zo zijn maar ook in andere landen over de hele wereld. Wil je meer leren over xbrl tagging software? Bezoek dan de volgende websites.