Scheiden? Schakel een mediator in!

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

scheidenScheiden support is vaak al lastig genoeg en toch is het voor beiden belangrijk dat alles in vrede verloopt. Natuurlijk verloopt een scheiding vol emoties, maar toch is het belangrijk om er samen uit te komen. Aan een vechtscheiding heeft helemaal niemand iets vooral niet als er kinderen in het spel zijn. U wilt ook gewoon dat alles voor de kinderen gewoon goed geregeld wordt. Een mediator kan eventueel een oplossing zijn om er samen uit te komen. Het is vaak goedkoper dan twee advocaten en u kunt samen de afspraken op papier zetten om uw scheiding definitief te maken.

Scheiden met behulp van mediation.

Een mediator is eigenlijk een onafhankelijke derde persoon die u helpt tijdens het scheiden. Conflicten tussen beide partijen worden opgelost en er wordt een tussenweg genomen. Een mediator zorgt ervoor dat alle zaken die komen kijken bij een scheiding opgelost worden. Voor elk geschil wordt een oplossing gevonden waar beide partijen vrede mee hebben. Denk bijvoorbeeld aan de verdeling van de inboedel of het bepalen de partneralimentatie die betaalt moet worden. Dit zijn vaak lastige situaties waar soms heftige discussies over kunnen ontstaan. Als onafhankelijke mediator kan u bij een scheiding geholpen worden om het samen eens te worden over bepaalde zaken.

scheiden

Scheiden op neutraal terrein.

Een mediator is altijd neutraal en daarom worden alle afspraken op een neutraal terrein gesloten. Vaak komen beide partijen samen op het kantoor van de mediator om de scheiding te bespreken. De mediator stelt vaak het convenant op en als er kinderen in het spel zijn dan wordt hier een plan voor opgesteld. In dit plan staan afspraken over de zorg van de kinderen. Een mediator geeft ook altijd in een heldere taal informatie over de scheiding. Zaken en rechten worden uitgelegd zodat u begrijpt wat uw scheiding precies allemaal inhoudt. Scheiden is tenslotte al vervelend genoeg en het is belangrijk dat alles goed geregeld wordt.

Maak duidelijke afspraken over uw scheiding.

Het is belangrijk dat er duidelijke en heldere afspraken over het scheiden gemaakt worden. Een mediator zal nooit afspraken maken die in uw nadeel zijn of in het nadeel van uw partner. Er worden ook geen afspraken gemaakt die juridisch niet haalbaar zijn. U kunt dus nooit teveel alimentatie betalen of te weinig. Het is wel belangrijk dat u bij het scheiden beide vertrouwen heeft in uw mediator. Als dit niet zo is dan werkt het vaak niet en kunt u beter beide een eigen advocaat nemen om de scheiding rond te krijgen.